Din 1 august CAS şi CASS pentru part-time ar putea  fi datorate la nivel full-time

Angajatorii  care au salariaţi cu program de lucru part-time ar trebui să-şi planifice bugetul alocat salariilor astfel încât să poată susţine costurile suplimentare cu plata contribuţiilor pentru pensie şi sănătate, care se va face, începând din 1 august, la nivelul salariului minim brut, adică al unei norme întregi de lucru.

CAS şi CASS  pentru un program de lucru cu normă parţială (adică sub 8 ore/zi, sub 40 ore/săptămână) ar urma să fie plătite la nivelul unui program cu normă întreagă (8 ore/zi, 40 ore/săptămână).

Potrivit Programului de Guvernare, începând cu 1 august 2017, va fi pusă în aplicare o măsură înscrisă în Programul de Convergenţă transmis către UE, şi anume:

  • asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim pentru salariaţii cu timp parţial de lucru cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul de 1450 lei și care nu desfășoară în același timp și o activitate salarială cu normă întreagă, în scopul protejării şi acestor categorii de salariaţi prin prisma drepturilor de pensii si de ocrotire a sănătăţii.

Restul contribuţiilor pe care angajatorii sunt obligaţi să le achite, şi anume şomaj, concedii medicale, accidente de muncă şi boli profesionale, fondul de garantare al plăţii creanţelor salariale se calculează la nivelul salariului acordat pentru un program de lucru parţial.

Măsura propusă nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare va trebui să urmeze parcursul legislativ de includere într-un proiect de act normativ, supus dezbaterii publice, urmând să fie adoptat şi publicat în Monitorul Oficial.